Värmegolv

Vattenburen golvvärme eller golvvärme el.

Via länkar, annonser och bilder på sidan kan du komma i kontakt med företag som säljer allt som man kan tänkas behöva då man ska göra en husrenovering eller om man ska bygga nytt.

Via länkarna ovan kan man köpa vattenburen golvvärme eller golvvärme el online på nätet.

Funderar då på att installera värmegolv, då hittar du många länkar till tillverkare, återförsäljare och butiker av värmegolv. Som allt annat kan man idag köpa ett värmegolv på nätet. Det finns många som säljer golv med tillhörande golvvärme.


Billigt värmegolv på nätet

El butiker, byggvaruhus och färg butiker är några av de som idag säljer värmegolv. Du kan kolla priser på värmegolv med hjälp av pricerunner. Jag kan rekommendera bygghemma.se som är en butik som endast finns på nätet är bygghemma som bla. annat säljer olika typer av golv och värmegolv el. Klicka på bilden nedan för att komma till deras hemsida. Tips om olika system av golvvärme, vattenburet eller elektriskt kan man få hos lokala rörmokare. Använd nätet för att skaffa fakta om värmegolv och att hitta billiga värmegolv. Köpa foderlist.

De värmesystem man har att välja mellan är vattenburen golvvärme och elektrisk golvvärme. Kostnad för att driva det elektriska värmesystemet är högre, men har man sin andra uppvärmning med direktverkande el, blir kostnaden väldigt hög om man ska dra in vatten för ett vattenburet system. Jag har lagt två värmegolv i vårt hus. Vi har värmegolv i verandan och värmegolv i hallen närmst ytterdörren. Det är elektrisk golvvärme till båda värmegolven. Ovanför värmeslingan har jag lagt klinkers. Detta värmegolv lade jag dit för ca 10 års sedan, på egen hand, inkopplingen av den elektriska värmeslingan i säkringsskåpet gjordes av behörig elektriker. Vad som gäller idag vid installation av värmegolv vet jag inte, hur mycket får man göra själv? Nedan ser du bilder på värmegolv, besök Bygghemma för att läsa mera.

värmegolv värmegolv

Nedan annonser från tillverkare, återförsäljare och butiker av värmegolv, att använda till tex. badrum och trägolv. Genom att besöka dessa företag kan du lära dig en hel del om olika system som används till värmegolv, elektriskt värmegolv eller vattenburet värmegolv. Du kan också hitta anvisningar på att lägga värmegolv, förarbete mm. Sist men inte minst så för du reda på vad ett värmegolv kostar.

Nedan en bild på ett värmegolv.

värmegolv

Att lägga golvvärme, kräver att man har snickrat en del, jobbat med spackel och har vana av renovernigsarbeten i sin bostad för att detta ska lyckas, det är en personliga åsikt, detta kände jag då jag la värmegolv. Det är ganska många olika moment som ska göras, lägga värmeslingan på rätt sätt, rätt underlag under värmeslingan, flytspackla, lägga klinker (eller annat golv) på spacklet och ansluta värmesligan. Om du tänker göra detta på egen hand, kolla upp vad man får göra själv om du saknar elbehörighet. Annars kan du alltid anlita hjälp, klicka på bilden nedan för att läsa mera.

Det finns olika sytem till värmegolv. Ett av dessa kallar man värmegolv t2. En återförsäljare med butik på nätet av detta system är Elot. Ett av deras system betecknas som värmegolv t2 blå. På deras sida kan man bla. läsa följande om detta system : Serieresistiv värmekabel. PVC- och halogenfri kabel med inbyggd återledare (en anslutningsände). Mycket tunn tvåledarkabel med försumbara magnetiska och elektriska fält. T2Blå finns i två olika effekter 10W och 20W. T2Blå-10 används främst vid inspackling och förläggning i träbjälklag (60-125 W / m²). T2Blå-20 används främst ingjutning i betong och ger dessutom bättre förutsättningar att klara extrema förhållanden som t.ex. dåligt isolerade källare och uterum (125-150 W / m²).

Vanliga utrymmen där värmegolv används är badrum, verandor och hallar. Ska man renovera sitt badrum och tänkt ha klinkers som golv kan det verkligen vara bra att lägga golvvärme under dessa klinkers. Klinkers är kalla att gå på och speciellt höst och vintertid upplever man detta. I ett badrum går man barfota och då kan det vara skönt att gå på något varmt. Den dagen då det är dags att renovera vårt badrum då ska jag absolut lägga golvvärme. Andra fördelar man får med ett värmegolv är att golvet fungerar som ett element och kan ersätta andra befintliga element i bostaden. Detsamma gäller du barn kommer in med blöta kläder kan dessa läggas på värmegolvet och torkas.

En tillverkare av värmegolv folie är Alleco. Nedan bild på detta värmegolv.

värmegolv folie

På deras hemsida kan man bla. läsa följande om deras värmegolv folie : Värmefolie för trä, laminat, plast eller klinkersgolv. Innehåller 2st värmefolier (1st 0,6 x 3m samt 1st 0,6 x 4m) totalt 7,0 meter. Folien levereras med en till två meter extra folielängd för att de ska kunna anpassas till rum med olika ytor.


Värmegolv

Nedan länkar till tillverkare, återförsäljare, butiker av värmegolv, vattenburen golvvärme, golvvärme e.

Ebeco golvvärme Floore Golvvärme butiken
lk golvvärme Heat-com Hunton
Kima Roth golvvärme Sanova

Nedan sidor som sajten Husrenovering innehåller.

HEM Badrum Byggmaterial
Byggverktyg Dörrar Friggebodar
Färg och Tapet Fönster Garage-Carport
Golv Golvvärme Inreda vind
Kakel-Klinkers Staket-Grindar Kök
Uterum Tak Trappor