Inreda vind och loft

Hitta tips och råd för att inreda vind och inreda loft, isolera och renovera vind och loft på nätet.

Via länkar, annonser och bilder på sidan kan du komma i kontakt med företag som säljer allt som man kan tänkas behöva då man ska göra en husrenovering eller om man ska bygga nytt.

Via länkarna ovan kan man köpa byggmaterial för att inreda vind online på nätet.

För den som söker mer boyta kan en oinredd vind eller ett oinrett loft vara lösningen genom att bygga loft på vinden. Att inreda vind eller att inreda loft är för mig samma sak. Vind kallar man ofta detta utrymme som hör till boningshuset, medan loft tillhör en lada eller ett uthus. Kostnad att inreda vind eller att bygga loft på vinden kan variera stort beroende på hur denna vind ser ut och hur man tänkt att inreda sin vind. Det är många saker att tänka på då man ska inreda vind, tex. kostnad, takhöjd, isolera vind, synliga takstolar, behövs bygglov mm. Kostnad att inreda vind kan variera mycket.


Att inreda vind och inreda loft själv

Att inreda vind, renovera vind eller att inreda loft går till på samma sätt. På sidan beskriver jag i text hur jag inredde min vind, vilket byggmaterial jag använde samt att det på sidan finns många länkar som har med att inreda vind och att inreda loft att göra. Tex. länkar till företag som säljer byggmaterial som behövs då man själv ska inreda vind, renovera vind eller inreda loft. När jag skriver om att inreda vind eller inreda loft utgår jag från att vinden och loftet ska vinterbonas. Att inreda vind är en ganska stor renovering och kostnad, kräver en hel del byggmaterial, träreglar, isolering, spånskivor, fönster, dörr, trappa, gipsskivor mm. Använd nätet om du ska renovera vind, inreda vind och inreda loft eller bygga loft på vinden för att hitta billigt byggmaterial. Genom att köpa byggmaterial på nätet så kan man få en lägre kostnad att inreda vind. Isolera vind, renovera vind eller loftet besök min sida om byggmaterial. Kostnad att inreda vind och loft bestäms bla. av vilken takhöjd man ska ha. Köpa en limträpelare.

Om man har en oinredd vind och kanske inte har tid, ork eller lust att inreda vind med allt vad som behövs till detta så kanske man kan tänka sig att enbart isolera vinden för att på detta sätt minska åtgången av el under de kallare delarna av året. Det är onödigt att elda för kråkorna. Den kostnad man lägger på att köpa isoleringen tjänar man snart igen. Att inreda vind eller renovera vind utan isolering gör det möjligt att ha synliga takstolar om man inte vill bygga in sina takstolar, vilket också påverkar takhöjd. Ta in en offert för att få kostnad att inreda oinredd vind.

Nedan en bild på hur det kan se ut att inreda vind, renovera vind eller att inreda loft. Att inreda vind med låg takhöjd kan vara jobbigare än om vinden har en högre takhöjd.

inreda vind

Passa på att besök annonsörerna ovan för att kunna hitta bra och billig inredning till att inreda vind, renovera vind eller inreda loft. Har man tur så kan kan köpa inredning och byggvaror hos dessa annonsörer pga att de ofta har erbjudanden och kampanjer då de annonserar, detta kan tex. gälla trappor, isolering, tapeter och fönster. Detta gör att kostnad för att inreda oinredd vind minskar. Köpa en tapetskrapa eller ett bra tapetborttagningsmedel.

Innan man börjar med att inreda vind eller renovera vind så ska man kolla med byggnadsnämnden i sin hemkommun om något bygglov behövs för att inreda vind, bygga loft på vinden eller att göra förändringar på befintliga takstolar. Att inreda vind med låg takhöjd kan vara jobbigt att göra pga av att man i vissa lägen inte kan stå upp och arbeta.

Det finns många sidor på nätet där man kan hitta inspiration men också byggbeskrivningar och instruktioner om att inreda vind och inreda loft samt att renovera vind och loft. Bilder är ett bra hjälpmedel för att hitta inspiration och tips på hur en vind eller loft kan inredas eller renoveras, tex. synliga takstolar eller gömda takstolar vilket påverkar kostnad att inreda vind och inreda loft. Man kan också få en uppskattning på kostnad att inreda oinredd vind. Här hittar du en tapetångare.

Nedan en beskrivning av att inreda vind då kostnad, bygglov och takhöjd var bestämt. Mitt projekt inreda vind följer nedan kombinerat med de tips och råd som jag kan dela med mig. Vi beslöt att inreda vind för att vi behövde mer yta och att vinden skulle vinterbonas. Mitt hus är ett äldre hus byggt år 1925 av grova timmerbalkar som av en duktig snickare sågats och yxats fram. Takstolar vilka var helt öppna och synliga från vinden hade måtten ca 150 x 150 mm. Balkarna till golvet hade ungefär samma dimensioner, sågspån låg mellan dessa balkar som isolering. Det första var att spika nya plankor på alla balkar för att kunna isolera med isolering med en tjocklek av 195 mm, samt att stärka upp golvbalkarna. När golvplankorna var på plats la jag golvspånskivor som golv. Nästa steg var att regla upp väggarna. Det blev inte mycket till väggar, ca 800 mm höga då de träffar taket. Vinden såg ut som en triangel, vilket ger detta utseende. Mellan dessa reglar till väggarna fäste jag vindpapp som mothåll för isoleringen. När det gäller att isolera taket är det viktigt att tänka på att isoleringen inte får läggas direkt mot yttertaket utan det måste finns en luftspalt på i alla fall 50 mm mellan isolering och yttertak. Jag spikade på de nya takplankorna tunna träribbor, ca 20 mm, i vilka jag fäste vindpapp som isoleringen fick vila mot. En luftventil i varje gavel på vinden gör att det blir ett bra luftdrag bakom snedväggen och upp bakom isoleringen. Hittade en sida som beskriver inreda vind bra både med text och bild, Vi i villa.

Så här kan det se ut när man själv håller på att inreda vind, renovera vind eller att inreda loft. Inreda vind med låg takhöjd kan vara besvärligt att göra om takhöjden är så att man i vissa lägen inte kan stå och och inreda.

inreda vind

Att isolera snedtaket var lite knepigt innan jag kom på att använda ett tunt snöre för att hålla isoleringen på plats. När väl isoleringen var på plats var det bara att häfta ditt plasten som förhindrar drag och samtidigt håller isoleringen på plats. Nästa moment var att sätta upp gipsskivor på väggar och tak. När jag höll på att inreda vind så passade jag på att ta ett hål i gavlarna för att sätta in fönster. För bästa isoleringsförmåga valde jag vridfönster 3 glas, som jag köpte av Bygghemma. Nedan en bild på hur det kan se ut att inreda vind eller inreda loft, kolla om bygglov krävs för att inreda vind eller inreda loft via din hemkommun.

inreda loft

Att inreda vind eller renovera vind kan göras på olika sätt beroende på vad man är ute efter. Det kan tex. vara att bygga sovloft på vinden och då får man utforma och inreda efter detta. Många gånger så är det takhöjd som får bestämma vad loft eller vind kan användas till. Ska man bygga sovloft på vinden så kan det fungera med en lägre taköjd än om man ska inreda vind eller en inreda loft som ett vanligt rum.


Inreda vind och inreda loft

Nedan länkar till företag och återförsäljare av byggmaterial för att inreda vind, inreda loft, renovera vind och bygga att loft på vinden. Köp rätt byggmaterial för att hålla nere kostnad för att inreda vind och inreda loft.

Bauhaus Beijer Biltema
Cheapy Jemfix Jula
Skånska byggvaror

Billigt byggmaterial för att inreda vind och loft

Nedan sidor som sajten Husrenovering innehåller. Via annonser och länkar på sidan kan man köpa billigt byggmaterial för att minska kostnad att inreda oinredd vind och loft.

HEM Badrum Byggmaterial
Byggverktyg Dörrar Friggebodar
Färg och Tapet Fönster Garage-Carport
Golv Golvvärme Inreda vind
Kakel-Klinkers Staket-Grindar Kök
Uterum Tak Trappor